Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

23-9-2018
MB2 vind sponsor in Solvedt bv
 
De MB2 hebben in Solvedt bv een hele mooie sponsor gevonden, die de dames in een heel mooi outfit heeft gestoken. Onze dank gaat ook uit naar Anoesjka van Woudenberg.
 

13-9-2018
Grote Club Actie HC Voorne t.b.v. waterveld
 
Geachte leden en ouders van leden,

De Grote Clubactie zet zich al meer dan 45 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven door het organiseren van een loterij. Voor deze loterij kunnen verenigingen loten verkopen en geld inzamelen.
Op deze manier organiseren duizenden verenigingen in Nederland eigen acties om hun doelen te verwezenlijken. Alle soorten verenigingen kunnen deelnemen. Groot, klein, sport of cultuur; ze kunnen allemaal met de Grote Clubactie extra inkomsten genereren!

Aanstaande zaterdag 15 september 2018, gaat de Grote Clubactie weer van start en zoals u ongetwijfeld weet, staat alles in het teken van het waterveld.
Jullie doen toch ook allemaal mee?!
Hoe meer loten we verkopen, hoe meer geld we kunnen ophalen! En hoe meer eigen inbreng met eigen kapitaal, betekent een grotere kans op een waterveld!

Ook als verkoper kan je winnen.
Ben jij degene met de meest verkochte loten, dan win je een gesigneerde hockeystick!

Deelname aan de actie ‘Win een clinic’ voor hockey, is mogelijk door met een team meer dan 200 loten te verkopen.
Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 12 personen. Het aantal verkochte loten, de clubnaam en de naam van het team moet worden ingevoerd op het inschrijfformulier op https://kids.clubactie.nl/win- een-clinic/ 

In de bijlage die jullie per e-mail op maandag 10 september hebben ontvangen, wordt het e.e.a. uitgelegd.
De boekjes worden in de week van 10 t/m 15 september door de lijncoördinatoren verspreid aan de teams.

Geen e-mail ontvangen? Meld het even aan [email protected]
Nog geen boekje met loten? Meld het even je coach of je teammanager en hij/zij maakt het voor je in orde.

Hartelijk dank, veel verkoopsucces en op naar een mooi bedrag voor het waterveld!
 

10-9-2018
WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER 6 T/M 14 OKTOBER 2018
 

WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER 6 T/M 14 OKTOBER 2018

"Hé scheids, bedankt!”

Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd.

Week in week uit staan scheidsrechters op het veld zodat spelers lekker hun wedstrijden kunnen spelen. Daar mogen we de scheidsrechters best weleens voor bedanken. De KNHB en dus ook Voorne doen daarom jaarlijks mee aan de Week van de Scheidsrechter. Deze vindt dit jaar plaats van 6-14 oktober 2018.

Wij vragen onze Voorne teams op zaterdag 6, zondag 7, zaterdag 13 en zondag 14 oktober de scheidsrechters op een leuke, speciale, ludieke en enthousiaste manier te bedanken.

Aan alle coaches, managers e/o trainers van de junioren- en seniorenteams het vriendelijke verzoek hier op deze 4 speeldagen iets mee te doen. En niet alleen tijdens de thuis- maar ook zeker bij uitwedstrijden mag hier graag aandacht aan besteed worden!

Doen jullie ook mee?!

Dit kan bijvoorbeeld door de scheidsrechters op onze club een warm welkom te geven:

door zelf gebakken cupcakes, taart of koekjes aan te bieden of door de kleedkamer/ontvangsttafel te versieren of door het vormen van een erehaag bij de ontvangst op het veld of door het geven van een bloem.

Wij en ook de KNHB zijn benieuwd naar jullie initiatieven!

Laat ons weten hoe jullie je scheidsrechters in het zonnetje zetten via #scheidsbedankt. Stuur eventueel ook een leuke foto of korte video mee.

Laten wij er met z’n allen voor zorgen dat de scheidsrechters een schouderklopje van ons verdienen!

Namens de arbitragecommissie van H.C. Voorne: Dank jullie wel voor de medewerking.

 
ARBITRAGE

10-9-2018
Week van de scheidsrechter! Spelregelcafés
 
Week van de scheidsrechter! Spelregelcafés

Speciaal tijdens de Week van de Scheidsrechter zet de KNHB onze scheidsrechters in het zonnetje! In het hele land organiseren zij samen met de verenigingen in september en oktober op zo’n 60 locaties spelregelcafés. Een mooie en leerzame aftrap van het seizoen, gegeven door een top-bondsscheidsrechter, die je niet wilt missen!

Als HC Voorne hebben wij 2 clubs in de nabijheid van Hellevoetsluis uitgezocht; het staat je natuurlijk altijd vrij om ook andere locaties te bezoeken. Kijk op https://www.knhb.nl/ kenniscentrum/scheidsrechters/ evenementen-voor- scheidsrechters voor andere datums en andere locaties.

Ben je clubscheidsrechter, trainer/coach of ben je op een andere manier geïnteresseerd en wil je deze avond meemaken? We nodigen je graag uit voor een spelregelcafé op jouw vereniging of in de buurt!
Aanmelden kan via dit formulier.

 
ALGEMEEN

2-9-2018
(Gratis) Basisopleiding Training geven en Coachen C - D en E categorie
 

(De data van de opleiding worden – in overleg met de verenigingen – ingepland)

In 2018 hebben we onze Visie op de ontwikkeling van hockeyers naar buiten gebracht. We ontvangen hierop vooral enthousiaste reacties, maar horen hier en daar ook kritische geluiden. Veel verenigingen vinden het bijvoorbeeld lastig om hun technisch kader goed op te leiden, terwijl goed opgeleide trainers en coaches onmisbaar zijn voor de ontwikkeling van (jonge) hockeyers. Daarom hebben we besloten verenigingen hierin te ondersteunen en onze Basisopleiding Training geven en de Basisopleiding Coachen ruim een jaar lang gratis aan te bieden: van 1 december 2018 t/m 31 december 2019.

Hiervoor hebben we de twee opleidingen (deels) samengevoegd. De nieuwe (gratis) Basisopleiding Training geven en Coachen bestaat uit twee bijeenkomsten van 2,5 uur, en is bedoeld voor alle trainers en coaches in de C-, D- en E-categorie.

In verband met het plannen van de opleidingsdata dient iedere vereniging één contactpersoon dit is Jeroen Bijl [email protected] door te geven waarmee wij contact op kunnen nemen. Bij voorkeur is dat een technisch verantwoordelijke (manager, coördinator of bestuurslid).

Aanmelden voor de opleiding kan van 1 t/m 30 september 2018. Ga naar onderstaande link.

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/opleiding/t-m-31-dec-2019-gratis-basisopleiding-training-geven-en-coachen

 


 

ARBITRAGE

24-8-2018
Spelregelafspraken voor bonds- en clubscheidsrechters gepubliceerd
 

Spelregelafspraken voor bonds- en clubscheidsrechters gepubliceerd

De highlights, de nieuwe spelregels seizoen 2018 – 2019

1. Sticks bestaat niet langer. Dat betekent dat de jeugd (met uitzondering van jongste jeugd) vanaf dit seizoen ook sticks mag maken. Blijf echter wel op gevaar letten, deze regel blijft van kracht.
2. De uitslag of vrije slag voor de verdedigende partij direct na afloop van een strafcorner mag genomen worden met beschermende kleding aan. Let op: het spel hervatten met een self pass met beschermende kleding aan is niet toegestaan.

Op onze Facebookpagina, onder het tabje "Bestanden” kun je de volledige documenten terugvinden. Altijd weer even handig om door te lezen. Met name voor de begeleiding en de spelers, maar ook voor ouders langs de lijn is het een handig document.

Hopelijk voorkomen we dan (een klein beetje) de volgende situaties: "Die schreeuwende meneer langs de zijlijn, is dat jouw vader?" #sportiviteitenrespect #fluitmee #knhb #latenwehockey leukhouden


 
ALGEMEEN

13-7-2018
Nieuwe regel 2018/19: Junioren mogen bal ook hoog aannemen (sticks)
 
Junioren (vanaf de D-jeugd) mogen vanaf komend seizoen de bal ook hoog aannemen. Tot dit seizoen was het voor de jeugd wel toegestaan de bal hoog te spelen, maar niet boven de schouder aan te raken. Dat werd bestraft met een vrije slag voor de tegenstander en bij hengelen met een gele kaart.
Aannemen van de bal boven de schouders is bij de senioren al jarenlang gemeengoed. Ook internationaal is het bij jeugdwedstrijden toegestaan een bal hoog met de stick te spelen. De KNHB was eerder van mening dat deze regel tot eventueel gevaarlijke situaties zou kunnen leiden bij de junioren.

Wie in jouw team moet hier deze zomer hard op trainen?


Kijk het volgende filmpje over de hoge aanname: Wat mag je doen?https://youtu.be/yaAmGYDAkGU

Arbitragecommissie
 
Inschrijfknop
Afgelastingen
Momenteel zijn er geen afgelastingen.
 
Mijn Team
Agenda
9-10 
Bestuursoverleg
23-10 
bestuursoverleg
6-11 
bestuursoverleg
9-11 
E/F bingo/disco avon
20-11 
Bestuursoverleg
27-11 
RESERVERING ALV
4-12 
Bestuursoverleg
Volledige agenda