htt arbitrage infoknhb opleidingen en workshops 

Spelbegeleider Jongste Jeugd

In deze leeftijdscategorie moeten kinderen het spelletje nog leren begrijpen. Daarom ben je hier geen scheidsrechter, maar begeleider. Je legt spelregels uit, en let vooral op de veiligheid. Verder ben je er mede om het spelplezier te bevorderen. Dat kan bijvoorbeeld door met de teams af te spreken dat je strenger fluit voor het team wat sterker is en/of voor staat. Zie ook onderstaande link voor verdere uitleg, inclusief de spelregels jongste jeugd.

 

KNHB Spelbegeleider Jongste Jeugd https://www.knhb.nl/kenniscentrum/opleiding/spelbegeleider-jongste-jeugd

 

Clubscheidsrechter

Ieder spelend lid van een vereniging moet vanaf 16 jaar zijn/haar scheidsrechterskaart hebben gehaald. Je vereniging nodigt je uit om de opleiding te doorlopen en het examen te doen. Wanneer je bent geslaagd voor het examen ontvang je je scheidsrechterskaart, en wordt je ingedeeld om een aantal keer per seizoen een wedstrijd te fluiten. De eerste paar wedstrijden nadat je geslaagd bent wordt je begeleid door een ervaren (bonds)scheidsrechter. Hij/Zij zal je een aantal praktische tips geven, vragen beantwoorden en hij blijft gedurende de hele wedstrijd bij je kijken. Na afloop van de wedstrijd komen jullie even samen om te bespreken wat je ervaren hebt, wat je ervan vond etc. Ook zorgt de begeleider ervoor dat jij ongestoord je wedstrijd kan fluiten. Mocht er vanuit de bank of het publiek commentaar gegeven worden op jouw fluiten, dan is de begeleider er voor je. Hij handelt dit af zodat jij je ongestoord met het veld bezig kan houden. Je kunt ten alle tijden om (extra) begeleiding vragen mocht je dit willen, meld je dan even bij de arbitragecommissie ([email protected]).

 

Young Umpire Challenge

Voor enthousiaste, jonge (15-21 jaar) clubscheidsrechters organiseert de hockeybond jaarlijks de Young Umpire Challenge (YUC).De Young Umpire Challenge bestaat uit verschillende uitdagende activiteiten die erop gericht zijn om jou nog meer te leren als scheidsrechter. Jonge bondsscheidsrechters begeleiden je, geven je tips en delen hun ervaringen met je! Meer info vind je hier
(https://www.youtube.com/watch?v=6N8Bjbkayls)(https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/evenementen-voor-scheidsrechters#young-umpire-challenge-yuc).

 

Clubscheidsrechter +

CS+ is een aantal jaar geleden door de hockeybond in het leven geblazen om enthousiaste clubscheidsrechters handvatten te bieden om beter te fluiten, en om ze indirect te enthousiasmeren om de opleiding tot bondsscheidsrechter te volgen. De opleiding CS+ bestaat uit meerdere workshops, waarin je op verschillende terreinen tips krijgt in het nog beter begeleiden en lezen van een wedstrijd. Tijdens de opleiding wordt je begeleid door een leercoach, die samen met jou punten ontwikkelt waar je aan wil werken als scheidsrechter, en welke je verder uit wil bouwen. Hij/Zij komt kijken bij een aantal wedstrijden van je, en uiteindelijk leg je in een PvB (Proeve van Bekwaamheid), een praktijktoets, af of je alle competenties van een CS+er bezit. Meld je bij de arbitragecommissie als je meer info wilt of als je je wilt aanmelden of klik hier (https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/clubscheidsrechter-plus-csvoor meer info.

 

Bondsscheidsrechter

Deze opleiding loopt volledig buiten de club om, maar er lopen verscheidene bondsscheidsrechtersrond op HC Voorne, waar je met vragen terecht kunt. Wil je jezelf aanmelden voor de opleiding tot bondsscheidsrechter (BIO-Opleiding), geef dit dan aan bij de arbitragecommissie. Zij meldt je aan en iemand van de hockeybond neemt contact met je op. Klik hier 

(https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/bondsscheidsrechters) voor meer info.


 
Inschrijfknop
Afgelastingen
Momenteel zijn er geen afgelastingen.
 
Mijn Team
Agenda
15-12 
Christmas Karaoke Pa
14-1 
Nieuwjaarsreceptie
17-2 
Word de kampioen
9-6 
Kampioenenparade
15-6 
Jongste jeugd dag (s
5-9 
hapdag 2024 (voor bi
Volledige agenda
Bestel clubkleding